Cash Garden är en slotmaskin som inspirerats av trädgårdar. Istället för klassiska spelsymboler som körsbär och sjuor pryds hjulen av sekatörer, vattenkannor, spadar, krattor, och skottkärror – och det kan även hända att trädgårdsdjur som fjärilar och skalbaggar dyker upp under spelets gång.

cash garden

Spelutvecklare

Cash Garden skapades av Multislot och lanserades år 2015.

Hög RTP

Det är inte bara det charmiga temat som lockar med Cash Garden, utan det här spelet har också en mycket bra RTP: 97,4 procent. Detta innebär att för varje hundralapp som satsas betalas 97 kronor och 40 öre tillbaka till spelarna i form av vinster. Det finns givetvis inte några garantier för hur det kommer att gå under en viss enskild spelsession, men sett över tid betalas 97,4% av intäkterna tillbaka till spelarna.

Varians

Cash Garden har medelhög varians.

Storvinster

Cash Garden har inte någon växande jackpott, utan högsta vinsten är 10 000 mynt på en spellinje. För att vinna den krävs att fem vildsymboler radar upp sig korrekt på en aktiv spellinje.

Den totala vinsten för en spelomgång kan bli högre än 10 000 mynt om man har riktig tur med sig, eftersom det är möjligt att vinna på flera aktiva spellinjer samtidigt.

Eftersom Cash Garden har en free spins-runda finns också möjlighet att samla på sig rejält med myntvinster på en enda satsning.

cash garden spelautomat

Vildsymbol

Vildsymbolen kan ersätta vilken standardsymbol som helst för att hjälpa dig bilda en vinnande kombination, däremot kan den inte ersätta specialsymbolerna (spridningssymbolen och bonusspelssymbolen.

Free spins-rundan

Spridningssymbolen i Cash Garden är en sprejflaska och du behöver få tillräckligt många sprejflaskor, var som helst på hjulen, för att starta free spins-rundan.

Det går att trigga ny free spins under free spins, så har man tur kan man få spela väldigt många varv på en enda satsning.

Bonusspelet

Du behöver minst tre bonussymboler för att få spela det interaktiva bonusspelet. Under bonusspelet får du välja mellan olika mynt för att avslöja din vinst.

Prova gratis

Det går att spela Cash Garden online för låtsaspengar. På så viss kan man testa spelet helt riskfritt för att avgöra om man gillar det tillräckligt mycket för att gå vidare till att satsa riktiga pengar.

Trivia: Skottkärran – ett uråldrigt hjälpmedel

De äldsta skottkärror som vi känner till användes i Kina. Gravkammarmålningar och reliefer som skapades för Kejsar Huis grav under Han dynastin, under andra århundradet e Kr, visar små vagnar som bara har ett hjul. Om vi inte kräver avbildningar utan nöjer oss med kinesiska berättelser som involverar skottkärror hamnar vi ännu längre tillbaka i tiden, faktiskt ända tillbaka till århundradet f Kr.

Målningen i Chengdu och reliefen I Shen Fujun

I en gravkammare i Chengdu har arkeologerna hittat en målning som föreställer en man som skjuter en skottkärra framför sig, och denna målning har daterats till år 118 AD. En man som skjuter en skottkärra framför sig har också avbildats i form av en stenrelief i en gravkammare i Shen Fujun, och denna relief skapades kring år 150 AD.

Berättelsen om Zhao Xi

En av de mest välkända berättelserna som involverar en skottkärra utspelar sig under de Röda Ögonbrynens Uppror, kring år 20 e Kr, och handlar om hur tjänstemannen Zhao Xi lyckades rädda sin hustru genom att klä ut sig och transportera henne i en enkel skottkärra. När han stoppades av rebeller och frågades ut lyckades han övertyga dem om att hustrun var allvarligt sjuk och de lät honom passera.

Ursprung

Enligt legenden uppfanns skottkärran av den övernaturliga varelsen Ko Yu, något som finns beskrivet i Liu Xiangs text ”Odödligas biografier”.