Garden Glory kommer att genomför en aktieemission riktat mot allmänheten. Emissionen som kommer ske hos Pepins låter alla teckna aktier i bolaget. Bolagets mål är att ta in 10-12 miljoner kronor i denna emission. Aktiens kostnad och företagets värderingar har ännu inte offentliggjorts. Det har inte heller andra finansiella siffror. Det är med andra ord omöjligt att säga om det är värt att teckna aktier eller inte.Vi måste vänta på att företaget släpper mer information.

Vad är Garden Glory?

Garden glory är ett företag som säljer trädgårdsaccesoarer. De specialiserar sig på snygga och annorlunda produkter. De tar tråkiga fuktionella produkter såsom slangar och ger dem ett vackert utseende. Ett exempel på detta är t.ex att de säljer vackra slangar i många fästen. De säljer även snygga slangfästen och munstycken.

Vid sidan av detta säljer de även en lång rad andra produkter som vanligen är fula och tråkiga. Exempel på detta inkluderar t,ex, snygga hanskar och spadar.

De säljer även trendiga och snygga krukor. Men här har de betydligt mer konkurrens än de har för sina slangar etc eftersom det finns så många företag som säljer vackra krukor.

Historien bakom företaget

Företaget grundades av Linda Brattlöfs efter att hon inte kunde hitta en vit vattenslang till sitt nya hus. Hon hittade bara fula gröna slangar. Linda Brattlöfs och hennes make bestämde sig därför att öppna ett företag som sålda denna typ av produkter. Startkapitalet fick de genom att belåna huset. Först bedrevs verksamheten från hemment men det flyttade snart till egna lokaler. Du kan läsa mer om hur företaget grundades i denna DI artikel.

Vad krävs för att teckna aktier?

Om du vill tecka aktier i bolaget behöver du ett konto hos Pepins och ett aktiekonto. Handel sker genom Pepins men du behöver ett aktiekonto hos en bank eller nätmäklare för att ha din aktier på. När du köper aktier genom Pepins placeras det i ditt aktiekonto hos aktiemäklaren.

  • Om du inte har ett aktiekonto så måste du öppna ett aktiekonto. Det finns många olika aktiermäklare du kan välja mellan. Du kan välja mellan att öppna ett aktiekonto hos din bank eller också kan du öppna ett konto hos en nätmäklare. Om du bara vill handla med aktier hos Pepins spelar det ingen roll vad du väljer. Om du vill handla med Pepins och börsnoterade aktier bör du välja en nätmäklare. De erbjuder lägre priser och gör det billigare att handla. Billigare handel gör det mycket lättare att tjäna pengar. Båda Avanza och NordNet låter småsparare handla gratis.
  • pepinsOm du inte redan har ett konto hos Pepins så kan de enkelt öppna ett hos Pepins. Att öppna ett konto är helt gratis och du hittar länken för att öppna ett konto högst upp i högra hörnet av skärmen. När du har öppnat ditt konto så kommer Pepins be dig om mycket information och be dig bekräfta att du förstår riskerna med att handla med onoterade aktier. Risken är mycket högre än när du handlar med börsnoterade aktier och det kan vara mycket svårt att likvidera dina tillgångar (sälja dina aktier) eftersom det kan finnas få köpare. Investera bara pengar som du kan investera långsiktigt. All information som Pepins ber om är nödvändig enligt lag. De måste ha information för att kunna låta dig handla. Du kan fylla i mycket av informationen automatiskt genom att använda bankID.