Odla ekologiskt i trädgården

Det finns gott om goda skäl att odla dina egna grönsaker, du kommer att spendera mindre tid i affären, veta exakt vad du stoppar i dig och du kommer att känna dig stolt för varje gång du tar en tugga av dina egna råvaror. Någon som är jätteviktigt är att du köper planteringsjord som du blandar i den befintliga jorden. Blanda i torr organiska gödselmedel, vilket är bra för långsiktig utfodring. Under våren är det säkrast att plantera gröna grönsaker så som sallad , spenat , grönkål , mangold, kål , broccoli , brysselkål , och ärter. Plantera andra planteras för tidigt och du kan döda din förrätter , så vänta tills nattliga temperaturen ligger över 55 innan man planterar peppar , tomater och squash . De kallkänsligaväxter är meloner och gurka , så plantera dem sist , bara när du är ganska säker temps kommer inte doppa igen

Plantera rätt frukter och grönsaker. Majs är inte bra att plantera i mindre utrymmen eftersom det tar en hel del plats och produceras inte så mycket.. Även hallon och mynta tar över en hel trädgård om de planteras, så använd behållare för att hålla dem åtskilda från resten av din tomt. Följ anvisningarna (plastskyltarna) som kommer med dina växter för att plantera allt rätt och även ge dina grönsaker/växter rätt utrymme. Istället för att tro att du får fler grönsaker om du odlar många när du planterar ner dem under jorden så ökas bara risken att de förstörs på grund av minskad luftcirkulationen, vilket leder till skadedjur som bladlöss. Du kan även plantera blommor bredvid. men blommor som ringblommor är mer än en vacker touch. Även om det är en myt att de håller buggar borta så är ringblommor faktiskt ett hjälpmedel för dina grönsaker frodas.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>