Svampar

Det finns ingen anledning till att inte odla svamp . Detta livsmedel är fettfritt, låg i kalorier och fylld med vitaminer , antioxidanter och andra näringsämnen. Svampar växer från sporer – inte frön – som är så liten att du inte kan se enskilda sporer med blotta ögat. Mycelet växer först, innan något som liknar en svamp skjuter genom odlingssubstrat .kontrollerade miljöer inne. Svamp föredrar mörka , kalla , fuktiga och fuktiga växande miljöer . I ett hus, är en källare ofta perfekt , men en plats under diskbänken kan vara allt du behöver.Testa den föreslagna platsen genom att kontrollera temperaturen. De flesta svampar växer bäst i temperaturer mellan 55 och 60 grader. Enoki svamp föredrar kallare temperaturer , omkring 45 grader C. Många källare är för varma på somrarna för att plantera svamp i så du kanske behöver överväga att odla svamp som ett vinterprojekt .Svampar kan tolerera lite ljus, men platsen du väljer bör vara relativt mörkt eller i svagt ljus. Vissa svampar kan man odla utomhus men om du väljer det alternativet istället så måste du vara beredd att den processen kan ta mycket längre tid ( sex månader till tre år ) än i kontrollerade miljöer inne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>