Vattna gräsmattan

Vattna din gräsmatta enbart när gräset behöver det. Vattning kan vara dåligt för din gräsmattas hälsa och kan bidra till utveckling av svamp och sjukdom. Vissa typer av gräs kräver mer vatten än andra , och miljömässiga faktorer såsom temperatur , fuktighet och vind kan dramatiskt påverka . Lyckligtvis , den mest exakta sättet att avgöra om din gräsmatta behöver vatten är också det enklaste : bara titta på gräset. När gräset behöver vatten , kommer det att börja ta på sig en blågrå nyans , och de äldre bladen kommer börja vissna. Att ha fotspår kvar på gräset under en längre tid än vanligt kan också skada gräsmattan. När 30 till 50 % av din gräsmatta visar dessa symptom , är det dags att vattna. När du använder sprinkler , avdunstar lite vatten innan den träffar marken . En varm , blåsig dag , kan den mängd vatten som aldrig når ditt gräs vara betydande. För att minska förlusten av avdunstning så är det viktigt att du vattnar så tidigt som möjligt, någon gång mellan 04:00 och 09:00 , när luften är fortfarande sval. Låt regnet göra arbetet åt dig. Ingenting ser mer slösaktiga ut än att köra dina sprinkler medan det regnar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>