Midsommarkrans

Snart är det dags för midsommar och det betyder bara tre saker – fest, midsommarstång och midsommarkrans. Tänkte slänga upp ett utförligt inlägg på hur du gör en fin midsommarkrans.

Detta behövs till din krans 

Kniv eller sax

Tång

Spoltråd

Floratejp

Myrtentråd

Ev måttband

Blommor och grönt

Så här gör man

Mät huvudet på den som ska få äran att bära hårkransen. Det skiljer inte särskilt mycket i storlek på barn och vuxna. Forma sedan spoltråden till en rund krans och fäst med många extra varv i ”skarven” så att kransen sitter fast. Linda floratejp runt hela stommen så går det sedan betydligt lättare att fästa de små buketterna som ska bilda den ljuvliga kransen. Utan floratejp blir stommen hal och allt glappar. Plocka de blommor som växer i närheten. Då kan det vara bra att plocka dem ett dygn innan, snitta dem med en vass kniv och låta dem stå ordentligt i vatten ett dygn på ett svalt ställe. Fina blommor som du kan använda är exempelvis marguriter i kruka, kvistrosor, daggkåpa, klöver, smörblommor, hundkex, blåklint, brudslöja, solidaster, riddarsporrar, prästkragar, bellis eller nästan vad man vill.
Nedan ser ni ett klipp på hur man gör kransen, steg för steg.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>