Sommartider hej hej!

Solen tittar äntligen fram och humöret är på topp. Jag tänkte skriva ner ett läckert sommarrecept på en paj som jag brukar göra när jag har middagsbjudningar ute på min altan.
Blanda ihop mjöl och smör antingen för hand eller i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt vattnet och kör tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila i 30 min. Tryck ut degen i en pajform, gärna avlång.  Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Snitta och skölj purjolöken. Skiva den tunt. Fräs löken lätt i smör i en stekpanna. Tillsätt finhackad dragon och smaka av med salt och peppar. Vispa ihop ägg, mjölk och crème fraiche. Blanda ner löken och dragonen.
Häll fyllningen i pajskalet. Pajen ska gräddas i ugnen mellan 30-40 min eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg. Dekorera gärna med dragon. Detta recept blir alltid en hit!

Ingredienser

3 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
125 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
2 msk kallt vatten
2 purjolökar
1 kruka färsk dragon
2 msk Norrmejerier Smör
3 ägg
1 dl  Mjölk
2 dl  crème fraiche Champinjon-Kantarellsalt och nymalen svartpeppar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>